Naar inhoud
  • RSS
Nieuwsoverzicht

Plusbus regio Kontich

Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Sommige mensen kunnen omwille van een mobiliteitsbeperking, tijdelijk of permanent, geen beroep doen op bepaalde vormen van vervoer. Voor deze doelgroep namen de provincie Antwerpen, Antwerpse Rolkar vzw, Pegode vzw en de lokale besturen van Edegem, Kontich, Boechout, Borsbeek,  Hove, Mortsel, Wommelgem en Wijnegem het initiatief voor de opstart van PlusBus.

 

 

Gebruikers van de PlusBus regio Kontich worden begeleid door een chauffeur die hen veilig op hun bestemming brengt. Zo kunnen ook zij deelnemen aan het sociale leven: van bezoek aan familie of dokter tot een uitstap naar het theater of een bezoek aan de kapper.

 

Wie kan gebruik maken van de dienstverlening?

 

Zit je in een rolstoel of heb je een andere mobiliteitsbeperking? Kun je moeilijk of onmogelijk gebruik maken van het openbaar vervoer? Woon je in Kontich, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Mortsel, Wommelgem of Wijnegem? Dan helpt de PlusBus je graag verder.

 

Je kan dagelijks een rit reserveren:

Maandag tot en met vrijdag: 8.30 – 12 u. en 13 – 16.30 uur
Zaterdag: 9.30 – 12 u.

Telefoon: 03 230 02 23 of boekingen@rolkar.be.

 

Het gemiddeld tarief tot en met 25 km bedraagt 0,533 euro/km voor een rolstoelgebruiker (+2 euro instapgeld) en 0,68 euro/km voor een niet-rolstoelgebruiker (+ 2 euro instapgeld). De juiste tarieven krijg je via de telefoon of per e-mail. Je kan maximaal 1 maand op voorhand reserveren.

Datum van het bericht: donderdag 08 december 2016